De Mors 101

7631 BA Ootmarsum

Ma - Vrij

07.30 - 16.30 uur

Nieuwspagina

50 jaar kwaliteit basis voor gezonde toekomst ABO

jun 18, 2015

Apparatenbouw Ootmarsum bestaat 50 jaar. Het gerenommeerde bedrijf van de familie Luft ziet dus Abraham, maar ABO staat niet stil. Erik en Michel Luft blijven kijken naar de toekomst en dat doen ze met de wetenschap dat hun bedrijf 50 jaar lang kwalitatief goed werk aflevert met hoogwaardige medewerkers binnen een dynamische bedrijfsvoering.
In het jaar dat  FC Twente en volleybalvereniging Set-Up ’65 het levenslicht zagen, vonden ook Jos Huusken en Henny Luft elkaar in het opstarten van Apparatenbouw Ootmarsum. Die twee vulden elkaar goed aan en realiseerden een hal aan de overkant van het huidige hoofdgebouw van het Ootmarsumse bedrijf. Die hal staat er nog steeds en is nog volledig in gebruik voor onder meer opslag en een röntgenbunker.

Het hoofdgebouw heeft de afgelopen tijd ook een grondige renovatie ondergaan met onder meer het realiseren van een nieuwe hal, waardoor de mogelijkheden van het bedrijf alleen maar zijn gegroeid.

In deze 5 decennia dat het bedrijf bestaat is er veel veranderd, maar de visie is ongewijzigd gebleven. “In feite zijn we nooit van koers veranderd,” vertelt Erik Luft,  “ Klanten moeten ons vertrouwen en er van overtuigd zijn dat we kwaliteit leveren. Niet voor niets hebben we een trouwe klantenkring en weten we dat bedrijven als de Gasunie en de NAM al vanaf de beginjaren orders bij ons plaatsen. Dat gaat niet vanzelf en we beseffen heel goed dat we daar hard voor moeten werken samen met ons personeel.”

Erik Luft kwam in 1992 in het bedrijf en nam in 1996 de aandelen over en volgde zijn vader Hennie op. Broer Michel kwam na 15 jaar Taico in 2009 binnen het bedrijf. “Erik nam in 2007 Steggink metaal erbij. Om je aandacht over de beide bedrijven te verdelen, bleek in de praktijk wel eens lastig. Daarover kwamen we aan de praat en Erik vroeg  mij om in het bedrijf te komen. Eerlijkheidshalve had ik aan die mogelijkheid nog nooit gedacht. Het was ook best een grote verandering,” geeft Michel zijn switch naar ABO weer, “Het is hier een compleet andere manier van werken. Het is echt een familiebedrijf. Het is veelzijdiger en het heeft zijn charmes, want we hebben veel overleg en niet alleen met elkaar, maar ook met de werkvloer.  Ons credo is om veilig te werken, kwaliteit te leveren en op verantwoorde wijze uitdagingen aan te gaan. Dat doen we door veel overlegsituaties te creëren, betrokkenheid met het personeel te waarborgen en variatie in werkzaamheden te krijgen.  En vergis je niet, we moeten vol aan de bak om het werk binnen te krijgen,” vertelt Michel Luft. En broer Erik vervolgt: “Onze producten gaan de hele wereld over, pijpleidingen, drukvaten, noem maar op  en het meeste zie je niet, want dat zit allemaal in  de grond. Toch kunnen we de garantie geven dat als onze producten de fabriekshal verlaten er geen krasje op zit. In onze röntgenbunker wordt alles nauwkeurig nagekeken en inmiddels zijn daar al honderdduizenden röntgenopnames gemaakt,” vertellen Erik en Michel vol trots.

Trots mogen ze ook zijn op hun volledig gerenoveerde  en vergrote bedrijf.  Collega bedrijven op de Mors werden ingeschakeld bij de bouw. Het bouwplan was gebaseerd op veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie. Er zijn 420 zonnepanelen geplaatst, waardoor het pand energie-neutraal is. Hergebruik van water, het filteren van warme lucht en het gebruik van LED-verlichting met sensoren zijn ook een paar voorbeelden hoe ABO op milieuvriendelijke wijze te werk gaat. “We hebben ook gekozen voor een nieuw logo met de kleuren geel-zwart-wit. Tijdens de festiviteiten rondom ons 50-jarig bestaan willen we dat allemaal officieel presenteren,” vertellen de broers, “ Op donderdagmiddag 18 juni vindt de opening plaats van het bedrijfspand en burgemeester Cazemier mag de borst natmaken, want de opening bestaat uit een passende ABO handeling. Vanaf 15.00 uur zijn genodigden welkom in het pand aan de Mors en om 16.30 uur volgt de officiële opening. Iedereen krijgt volop de gelegenheid om rond te kijken en te zien wat Apparatenbouw Ootmarsum allemaal in zijn mars heeft. ’s Avonds hebben we een feestavond in onze nieuwe hal. Op vrijdag trekken we er met het personeel op uit en op zaterdag 20 juni  is er tussen 10.00 uur en 14.00 uur Open Huis en mag iedereen, die belangstelling heeft, binnenkomen om een kijkje te nemen, “lichten Michel en Erik Luft de festiviteiten toe.
En op maandag 22 juni wordt er gewoon weer gewerkt, want ook na 50 succesvolle jaren wil het bedrijf doorgaan op de ingeslagen weg en met de vertrouwde kwaliteitsproducten kent ABO een gezonde basis om de toekomst met veel vertrouwen tegemoet te zien.

Teksten: InenomOotmarsum.nl
Fotografie: Caspar Kouijzer

Website door MJ Studio

© Copyright 2015 - Apparatenbouw Ootmarsum B.V. - Disclaimer - Leveringsvoorwaarden